Tepertős pogácsa

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 35 dkg tepertő
  • 12.5 dkg vaj
  • 50 dkg finom liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1-2 db tojássárgája
  • 1 dl hideg víz és tejföl
  • törött bors
  • 0.5 dl langyos cukros tej

tetejére

  • 1 db tojás

Elkészítés

Este csináljuk. A puha vajjal a lisztet elmorzsoljuk, majd a darált tepertőt is beletesszük. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, ezt a többi hozzávalóval puha tésztává gyúrjuk. Vékony négyzet alakú tésztává nyújtjuk, hajtogatjuk elölről, balról, felülről, jobbról, mint a félvajas tésztát szokás. Reggelig pihentetjük. De ha valaki nem akar ennyit várni, 3-4 órás pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd bevagdossuk, pogácsaszaggatóval szaggatjuk, tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.