Tepertős pogácsa
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 35 dkg tepertő
- 12.5 dkg vaj
- 50 dkg finom liszt
- 2 dkg élesztő
- 1-2 db tojássárgája
- 1 dl hideg víz és tejföl
- só
- törött bors
- 0.5 dl langyos cukros tej
tetejére
- 1 db tojás
Elkészítés
Este csináljuk. A puha vajjal a lisztet elmorzsoljuk, majd a darált tepertőt is beletesszük. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, ezt a többi hozzávalóval puha tésztává gyúrjuk. Vékony négyzet alakú tésztává nyújtjuk, hajtogatjuk elölről, balról, felülről, jobbról, mint a félvajas tésztát szokás. Reggelig pihentetjük. De ha valaki nem akar ennyit várni, 3-4 órás pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd bevagdossuk, pogácsaszaggatóval szaggatjuk, tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 20-25 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.